Tis toch om te gieren

Laatst sprak ik op een personeelsseminar in de Duin en Bollenstreek. ik mocht daar wat vertellen over de nieuwe werkkostenregeling. Iets waar ik u op mijn blog de komende tijd meer over zal vertellen trouwens.  Hoe kom ik dan op deze titel. Die is uiteraard van Gerard Joling. Ik kwam daarop omdat in de werkkostenregeling op het gebied van personeelsfeesten iets vreemd aan de hand is. Ik zal het u proberen uit te leggen.

Werkkostenregeling; alles is loon

In de werkkostenregeling worden zaken geregeld op het gebied van kostenvergoedingen en verstrekkingen aan personeel. U moet daarbij voor ogen houden dat alles wat u aan uw personeel verstrekt in principe loon is. Gaat uw personeel bij u naar de WC, Loon. De koffie uit de automaat is loon. Het bureau waar hij of zij achter zit … etc. Op dit totale loonbegrip bestaan een paar uitzonderingen die er voor zorgen dat het bezoek voor de grote of kleine boodschap uiteraard niet tot belastingheffing leidt.

 Personeelsfeest op de werkplek?

Afijn, 1 van die uitzonderingen vormt de zoals in de werkkostenregeling genoemd wordt “de werkplekvoorziening”. Alle kostenvergoedingen en verstrekkingen die gerelateerd zijn aan de werkplek van de werknemer zijn veelal vrijgesteld (lunches zijn bijvoorbeeld weer uitgezonderd, uw weet wel een uitzondering op de uitzondering van de vrijstelling… leuker kunnen we ….).

Wat heeft dit met een personeelsfeest te maken?  Alles kan ik u vertellen. Op dit seminar gaf ik het voorbeeld van het laten optreden van Gerard Joling.  Een vrijgesteld personeelsfeest heeft alles te maken met de werkplek. Gaat u met u hele personeel naar het kerstconcert van Gerard Joling?  Dat is in principe belast loon tenzij u de vrije ruimte opsoupeert.. Maar…. laat u Gerard Joling bij u op kantoor optreden met een kerstmuts op… Dat is vrijgesteld…..

 Niet te begrijpen dus…

Snapt u hem? Een personeelsfeest op de feitelijke werkvloer is altijd onbelast omdat het is gekoppeld aan de werkplek. Terwijl als u met het personeel op pad gaat naar een extern feest dan bent u vrijwel altijd fiscaal de klos als werkgever. De deelnemers aan het seminar konden het niet geloven dat een dergelijke onderscheid wordt gemaakt … en eerlijk gezegd ik ook niet. Maar het is helaas wel zo.

Personeelsfeest wordt studiemoment…… jammer partner..

Hoe u dit moet oplossen? U zou het “uitstapje” kunnen combineren met een studiemiddag… dan is het ineens vrijgesteld als studiekosten. Feit is wel dat u moet zorgen dat de partners dan niet voor het podium bij Gerard staan dan is het geen studie meer.

 

Kortom, bij personeelsfeesten…. met gierende banden terug naar de werkplek om van de vrijstelling te genieten. Het is toch om te gieren van het huilen.

 

meer info over de werkkostenregeling volgt……