Ik kwam dit artikel tegen in de Telegraaf http://www.telegraaf.nl/e/23157936 waarin onze staatssecretaris en fietsbranche tracht gerust te stellen. Het is vooral een lachwekkende mening.

WERKKOSTENREGELING

Waarom? Dan zou u iets moeten weten over de nieuwe regels voor kostenvergoedingen voor werknemers die er volgend jaar aankomt. De werkkostenregeling. Daarmee gaat het huidige stelsel van vergoedingen aan werknemers dat niet als loon wordt beschouwd op de helling.

De werkkostenregeling houdt vele nieuwe regelingen in waarbij elke ondernemer zijn systeem van kostenvergoedingen onder de loep moet nemen. Actie is geboden. Iets nieuws in de werkkostenregeling is de zogenoemde vrije ruimte. Elke werkgever mag 1,2% van de loonsom aan kostenvergoedingen verstrekken die niet op een andere wijze zijn vrijgesteld of niet worden belast. In deze vrije ruimte vallen straks bijvoorbeeld het kerstpakket en veel andere kostenvergoedingen  Bij overschrijding van deze 1,2% ontstaat een extra heffing bij de werkgever van 80%

 

FIETS VAN DE ZAAK REGELING

De huidige fiets van de zaakregeling is een zeer voordelige. Er bestaat een mogelijkheid om een fiets van de zaak vrijgesteld te verstrekken maar ook om bijvoorbeeld de werknemer de fiets te laten kopen en dat te laten verrekenen met het brutoloon. Een hele mooie regeling voor een werkgever om zijn werknemer gezond te laten bewegen en een fiscaal voordeel te verstrekken.

Deze regeling mag straks niet meer in 2015….

wat bedoelt onze staatssecretaris nu dan dat de fiets van de zaakregeling blijft bestaan…. Hij bedoelt dat deze fiets straks vergoed mag worden uit de 1,2% vrij ruimte ……

Rekent u even mee? werknemer verdient € 30.000 * 1,2% = € 360 vrij ruimte. Dat wordt een kinderfiets…. oh ja en dan is er geen ruimte meer voor andere vrije vergoedingen zoals het kerstpakket…..

 

Kortom, laat de staatssecretaris maar gaan fietsen..

 

MEER WETEN?

Wilt u meer weten over de werkkostenregeling of bent u aangesloten bij een ondernemersvereniging? Dan kom ik graag een lezing bij u verzorgen.