Het belastingstelsel geheim?

Fiscaal Nederland is in de ban van het nieuwe belastingstelsel. Het is allemaal geheim maar er is wel een akkoord. De oppossitie is uitgenodigd om erover te praten en zo een meerderheid in de 1e kamer te bemachtigen. Beetje naïef denk ik dan, waarom denkt men dat het geheim kan blijven. Dat is nog nooit gelukt.

BTW aanpassing

Dat blijkt ook vandaag. In de krant staat al dat het lage BTW tarief van 6% zal worden verhoogd naar 21% voor veel artikelen en diensten. Alleen voor de dagelijkse boodschappen zal het lage tarief blijven. Leuk hoor weer dat gepolder. Want wat zijn dagelijkse boodschappen? Zijn het alleen boodschappen of ook “dagelijkse” diensten. Valt het bloemetje op tafel onder de dagelijkse boodschappen? Of de kapper, de schoenmaker ? Kleren? Nee op deze wijze wordt het lekker rustig in Nederland.

Op prinsjesdag zullen we wel meer weten en tot die tijd lekt er ongetwijfeld het nodige uit. Ik zal het volgen voor u en u op de hoogte houden hoewel ik het ook met het nieuws en mijn vakliteratuur zal moeten doen. Als u mijn site blijft volgen dan zal ik u wat meer vertellen over de achtergronden, de overwegingen en kunt u geinformeerd blijven meepraten over het, naast “het weer “, meest favoriete onderwerp “de belasting”.

Politiek

We moeten niet teveel verwachten van de politiek. Het wordt niet zoveel leuker. Mogelijk in het begin iets makkelijker maar zolang we zoveel verschillende politieke stemmen hebben zal het nooit echt eenvoudig worden. Gelukkig maar, anders heb ik niets meer te bloggen

Gelukkig is niets zo veranderlijk als de politiek. Op het internet kwam ik bijgaande foto tegen. Dat is nog niet zo lang geleden. Handen af van de BTW… of toch maar niet?